We dragen samen zorg voor jou. Dat betekent dat we aandacht hebben voor wat jij nodig hebt om te groeien.

Aangenaam samenleven

Aangenaam samenleven

Samen leven en samen leren

We vinden het belangrijk dat het voor iedereen aangenaam is om op school te leven en te werken. Als we op een respectvolle manier met elkaar omgaan is het voor iedereen fijn op school, ook voor jou. Daarom maken we een aantal schoolafspraken.

Misschien lukt dit niet altijd even goed om je aan deze afspraken te houden. Je zal daarin dan ook begeleid worden door je lerarenteam, leerlingenbegeleiding of de zorgcoördinator.

Op Talentum werken we herstelgericht: we gaan met jou in gesprek waarom het voor jou moeilijk is om je aan de afspraken te houden. Samen met jou en je ouders kijken we hoe je het anders kan aanpakken.

Ankerleerkracht

Ankerleerkracht

Mevrouw Liesbeth Vereecke, onze ankerleerkracht B-stroom, zorgt er samen met je klassenleraar en vakleerkrachten voor dat je je goed voelt op school.

Voor een luisterend oor bij grote en kleine zorgen en ondersteuning binnen en buiten de lessen voor leerstof of leren leren, kan je bij haar terecht.

Mevrouw Vereecke is ook brugfiguur tussen de school en jouw ouders.

Avondstudie

Avondstudie

Avondstudie

Kan je na de lessen niet onmiddellijk naar huis, of studeer je liever op school, dan kan je op school blijven om te werken onder toezicht van een schoolmedewerker. Je ouders kiezen op welke dag(en) je in de studie blijft.

Je kan op maandag, dinsdag en donderdag op school studeren van 15.35 tot 17.00 uur.

De avondstudie is gratis.

Klassenleraar

Klassenleraar

De klassenleraar is de vertrouwensleraar bij wie je altijd terecht kan. Hij/zij is verantwoordelijk voor jouw klas en zit de klassenraad voor. De klassenraad, dat is jouw lerarenteam. Samen met je vakleerkrachten bespreekt je klassenleraar op regelmatige tijdstippen je studieresultaten, je welbevinden en je houding. De klassenraad bekijkt wat jij nodig hebt om te groeien. 

Feedback daarover krijg je op het leerlingencontact met je klassenleraar en via je de commentaren op je cijfer- en attituderapporten. Ook je ouders krijgen feedback van je klassenleraar tijdens het oudercontact.

Leerlingensecretariaat

Leerlingensecretariaat

Ook onze secretariaatsmedewerkers staan voor je klaar. Je kan bij hen terecht als je ziek bent, om documenten af te geven, om een broodje te bestellen of voor andere praktische vragen. Spreek hen gerust aan als je vragen hebt.

Leerzorgbeleid

Leerzorgbeleid

Als schoolteam ondersteunen wij alle jongeren tijdens de les.

Heb je extra begeleiding nodig door een leerprobleem zoals dyslexie, dyscalculie, ADHD of ADD? Geen nood!

In 1B en 2B werken we in kleine klasgroepen en krijgt elke leerling een uitgebreide basiszorg.

Niveaugroepen Frans en wiskunde

Niveaugroepen Frans en wiskunde

Misschien kom jij uit het het vijfde of het zesde leerjaar, uit het buitengewoon onderwijs of woon je nog niet zo lang in Vlaanderen. Of misschien heb je nog niet alle leerdoelen Frans of wiskunde bereikt in de basisschool.

Via de niveaugroepen Frans en wiskunde kunnen we op maat van wat jij nodig hebt verder bouwen. Zo sluiten we best aan bij wat jij al kan en wat je nog nodig hebt om de leerdoelen van deze vakken te bereiken.

In de lessen Nederlands ga je af en toe projectmatig aan de slag over de muren van je klas heen.

Studiekeuze

Studiekeuze

We hebben niet alleen aandacht voor jouw leerproces. We helpen jou ook bij je studiekeuze. Leren kiezen begint al op de eerste schooldag.

  • Je maakt kennis met heel wat nieuwe vakken. Zo krijg je culturele, economische, levensbeschouwelijke, lichamelijke, maatschappelijke en historische, natuurwetenschappelijke en technische, sociale, talige en wiskundige vorming. 
  • Via de talentprojectvakken in 1B proef je ook uitgebreid van de basisopties in 2B en de verschillende domeinen vanaf het 3de jaar. Je leert er al doende wat jouw talenten en interesses zijn, wat je goed kan en wat jou minder ligt.

We organiseren elk schooljaar een talentennamiddag. In het eerste jaar leer je je talenten herkennen en benoemen. In het tweede jaar ontdek je welke stappen voor jou het best werken om een goede keuze te maken.

Met alles wat je zal ontdekken over je interesses, je sterktes en je mogelijkheden, gaan we samen aan de slag om je te helpen bij je studiekeuze. 

Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding

Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding

Onze school werkt samen met het VCLB. Voor vragen rond je gezondheid, leren en studeren, je studiekeuze of je welbevinden, kan je gratis bij het VCLB terecht. Zowel jij als je ouders kunnen een afspraak maken. 

Meer informatie over het VCLB vind je op www.vclbmeetjesland.be.

Zorgteam

Zorgteam

Talentum heeft een interne leerlingenbegeleiding. Je kan er dagelijks terecht met al je kleine en grote vragen of problemen, zowel op socio-emotioneel vlak als op studiegebied. Samen zoek je naar een oplossing op maat. 

Leerlingenbegeleiders, de vlinderleerkracht B-stroom, een secretariaatsmedewerker en de zorgcoördinator vormen samen het zorgteam. Wekelijks is er ook zorgoverleg. Ook het VCLB, het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding, en de directeur zijn hierop aanwezig.

Ook je ouders kunnen bij het zorgteam terecht voor een gesprek. Daarvoor maken ze best een afspraak via 09 377 13 26.

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen ASO-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen BSO-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen TSO-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

Leerlingen lunch